Att det ibland blir lite stökigt och fel när barnet försöker lära sig att bemästra livets olika ”talanger” är inget att förfasa sig över.
Snarare hoppas jag att något i boken kan få dig att se på situationer ur en lite annan synvinkel. Att testa gränser är en del av att växa upp och tonåringar testar gränser precis som småbarn i trotsåldern.

Att sätta gränser. April 18, 2016 Johan Dahlberg. En förälder bör inte "vara kompis" med sin tonåring. ... Antagligen är han väl inne i en period då han testar gränser och erat (mycket tålamodprövande) jobb är att visa var de går. Bokstavsbarn eller normal 5 åring? Måste jag träffa mitt barn?

Sätta gränser.
Håll ut! Anmäl 0 Bra inlägg. Med rätt metod kan du förebygga trots. Sv: Är detta normalt för en 5 åring? Kunde väl i och för sig reagera aggresivt om jag blev liksom inträngd i ett hörn så att säga men vad jag brukade jag itne sparka och bitas. 2010-02-09 23:37 #0 av: exitingsvillemo. Barnuppfostran handlar om rutiner, regler, kärlek, umgås med barnet, att vara en förebild och välja sina strider. Jag var överaktiv som liten, dock snäll och verkade inte testa gränser på samma sätt. Min son är hemma med sin pappa på dagarna, vilket fungerar jättebra. 5-åringen vill bestämma och testar gränser.

Ikväll har vi haft krig här hemma, blir så otroligt trött och ledsen.

Bäst funkar det när han får vara med och hjälpa till med hushållsarbetet, så … De behöver lära sig att respektera andra människor. Sv: Är detta normalt för en 5 åring? Tanken är inte att boken ska göra dig till den perfekta föräldern, för den föräldern finns nämligen inte. Svarar alla samtidigt: Nej men det är lite pågrund av detta som gör att jag startar tråden, vi vill ju såklart inte att det är något "fel" på honom därav blir jag bara glad över att det finns friska barn som har extremt med myror i brallan och ständigt är som en ångvält. Även tonåringar behöver lära sig att man inte kan säga och göra vad som helst.

Arg 1,5-åring Hej Jag skulle vilja fråga er som har barn som passerat 1,5 år och själva har haft en icke-auktoritär föräldrastil. Det låter väl som ett överaktivt barn som testar gränser. Hur sätter vi gränser för vår 11-åring?