"Här kan vi brygga lika mycket öl varje månad som jag gjorde på ett år i min källare", berättar Adam Strömberg.

Vi hoppas och tror att det finns en efterfrågan i närområdet, men vill också in på Systembolaget, säger Hans Aderum. Bryggerisatsningen för Strömmarns började för ungefär ett år sedan, men då var det i betydligt mindre skala hemma i Adam Strömbergs källare.

Nu puttrar första "batchen" i Strömmarns nya mikrobryggeri vid Olidans kraftverk.

Tidigare under våren lanserades en handfull olika öl på burk, och nu den 1:a juli kommer två av dessa att även lanseras via Systembolaget. Vi kan stolt meddela att Sveriges första samkörningstjänst för mikrobryggerier, SwedBeer.se, är igång för HORECA- och systembolagsdistribution! Hej! Dessutom gör sortimentet det enklare för småskaliga tillverkare att nå ut på marknaden: de får tillgång till Systembolaget som försäljningskanal och kan skala upp handeln i … Planen när den rejäla expansionen är klar är förstås att också sälja ölen på Systembolaget. Jobbet med det nya bryggeriet är i full gång, och för Adam Strömberg blir det en spännande dag när den första bryggningen ska göras. Nu brygger de 6 olika öl i en liten gemytlig lokal och får även hjälp av Anettes dotter och Torbjörns dotter som etiketterar med stil.

– Planerna tog fart när vi träffade Adam.

Lokalt & Småskaligt gör att du som kund får tillgång till ett bredare utbud av drycker från producenter nära dig. Vi har alltid haft ett stort intresse för öl och vi har fått himla fin respons här i stan’.

Det är Vacationland Juice (en New England IPA) samt True Hopical (en India Pale Ale) som kommer att återfinnas på Systemhyllorna, emedan den tredje burken på bilderna härnedan tillsvidare återfinns på pubar och restauranger. Tillsammans blir vi starkare. Välkommen till SwedBeer.se - Bryggeriutrustning och samkörd svensk mikrobryggd öl till kunder över hela världen. 5 av ölen finns i det lokala sortimentet på Systembolaget och den 6:e lanseras 1 augusti.
Allt är klart med Systembolaget, men jag har inte haft öl så det har räckt hittills, säger Strömberg.