Sätt ugnen på 150 grader och koka potatisen i saltat vatten. Köttfärsbiffar med stekt lök Foto: Karin Mönefors Okänd 1 portion Gillar du det här receptet? Pannbiff med klyftpotatis och stekt lök i gräddsås är en riktig klassiker. Här ska det dock inte varieras det minsta, utan nu gör vi en saftig pannbiff med lök rätt upp och ner. Servera dina biffar med stekt lök och kokt potatis, här hittar du receptet. När löken mjuknat något kan du slå på en halv deciliter

1. 2.

Salta lite och tillsätt även en nypa socker. Smaksättning Klassiska pannstekta biffar med smörstekt lök är en omtyckt rätt.

1. Servera gärna potatis och färgstarka grönsaker till, det piggar upp den bruna men goda GI och lågglykemiskt med köttfärsbiffar med sallad.

Hederliga köttfärsbiffar med mängder av mjukstekt lök. När inspirationen tryter funkar alltid husman, här är receptet! Ett smaskigt recept på klassiska färsbiffar och köttbullar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek löken på medelvärme ca 15 minuter. Stek löken länge på medelvärme så att den karamelliseras och blir söt. Varianter Du kan också laga köttfärsbiffar utan ägg. Härliga att servera med potatis och gräddsås! Prova på Pluras pannbiff, klassisk husman när den är som bäst! Du gör biffarna/bullarna av bland annat lök, smör, grädde, ströbröd, blandfärs eller nötfärs och ägg. Sätt en flaska Aalborgs Akvavit och några öl i kylen innan du går och handlar.

Ett magert nötkött behöver lite fett för att smaken ska komma till sin rätt. Husmanskost när den är som godast. Sverige middag lättlagat vardagsmat köttfärs Många använder därför blandfärs till pannbiffen, men heter det biff så förpliktigar det.
Istället för ströbröd kan du ta 2 mosade kokta kalla potatisar eller 1 dl havregryn. Husmanskost när den är som godast.

Skär potatis i klyftor och lägg på en plåt.

En väl arbetad färs med lite gräddmjölk i och stekning på medelhög värme Stekt lök : Skala och skär löken grovt. Eller laga pannbiffar med lök.