Barnläkare Helena Thulin förklarar vad som händer när man blir bränd av solen samt vad pigmentcellerna har för funktion i huden. För de äldsta förskolebarnen. I filmen berättar Professor Lunatus allt om huden, skelettet, våra muskler, matspjälkningssystemet, blodomloppet, lungorna och sist men inte minst vårt nervsystem och våra sinnen.

Kompis med kroppen är ICAs satsning på barns hälsa. De anatomiska animationerna visar hur huden är uppbyggd och hur den hänger ihop med den övriga kroppen. Här hittar du som lärare eller förälder material som hjälper till … Nora, Eli och Pella undersöker hur känseln varierar på olika kroppsdelar. • Förskola • Biologi, Kropp och hälsa.

Vår kropp.
... oavsett om de vänder sig till barn och unga i skolan eller vuxna har alltid ett lärande inslag.

Vi får följa en grupp barn i lekparken och på cykelutflykt. Undervisningen i de naturorienterande ämnena ska behandla följande centrala innehåll: I årskurs 1–3.

Här kommer en del material, inspiration och tips på aktiviteter om tema kroppen.
Ur det centrala innehållet, Lgr 11. Vår ambition är att barn tidigt ska lära sig att bra mat och motion gör att man mår bra. Vi kombinerar journalistik och pedagogik så att kunskapen går fram. Kropp och hälsa • Betydelsen av mat, sömn, hygien, motion och sociala relationer för att må bra. I detta avsnitt handlar uppdraget om känselsinnet i huden. Om kroppens organ och deras funktion.