Finns det ett humant och mänskligt sätt att avrätta någon? Directed by Pauli Janhunen Calderón. Dödsstraffet verkställs i många stater i världen, även om en långsiktig trend mot avskaffande kan skönjas. Publicerad 2014-04-29 04.01.
Facebook Twitter E-post. Stäng. Antalet delstater av USA:s 50 som har dödsstraff, främst för mord men i vissa fall även för kidnappning, knarksmuggling och brott relaterade till terrorism. Dela artikeln: Studie: Många avrättade oskyldiga.

I USA har nu tusen avrättningar genomförts sedan dödsstraffet återinfördes 1976. Skapar det rättvisa för offren? Fortfarande är det många länder världen runt som anser sig ha rätt att ta livet av sina egna medborgare. Sedan attacken mot World Trade Center i New York den 11 september 2001 har aggressionen mot terrorister ökat i USA och omvärlden. AFP, TT.

Uppdaterad 2014-04-29 09.16. Dödstraff förhindrar därför inte terrorismens våld. Men i …

Stäng .

With Wille Glyt, Daniil Piispanen, Pel Lindberg, Jonas Santi Einarsson. Världens fyra folkrikaste länder; Kina, Indien, USA och Indonesien praktiserar alla dödsstraff, men endast i Kina och en rad delstater i USA tillämpas det någorlunda regelmässigt. Kraven på dödsstraff är skyhöga, men faktum är att människor som griper till våld ofta är beredda att dö för sin sak. Stäng.
Omkring fyra procent av fångarna som dömts till döden i USA har troligen varit oskyldiga, enligt en studie publicerad i Proceedings of National Academy of Sciences.

A drama film about a young visionary who wants to help young people with criminal history. Artikel på SR:s webbsida där du kan läsa om tillämpningen av dödsstraff i några av världens länder. Förhindrar dödsstraff brott?

Få svar på frågor om dödsstraff med Amnestys 10 frågor och svar om dödsstraff.