Avsnitt 20 – Psykisk ohälsa – Att vara anhörig med Marit Sahlström Avsnitt 19 – Barns psykiska ohälsa med Magnus Jägerskog från BRIS Avsnitt 18 – Compassion/Medkänsla med Helena …

På Lenagården genomför vi också psykiatriska och psykologiska utredningar. Det finns många olika behandlingshem: Så som för både ungdomar, vuxna eller hela familjer.
Ibland finns också en missbrukarproblematik att ta hänsyn till. På våra behandlingshem bor det ungdomar i åldrarna 13-20 år.

Alla har svårigheter av olika slag, man kan vara ledsen, nedstämd, känna att man inte vill leva längre, kanske skadar man … Vår 50-åriga erfarenhet kombinerat med evidensbaserade behandlingsmetoder ger oss goda förutsättningar till att uppnå resultat. HVB-hem och Paragraf 12-hem Vi erbjuder specialinriktade lösningar inom flertalet områden. Många saknar nödvändigt stöd för att klara av tillvaron på egen hand. Lenagården är ett behandlingshem som erbjuder högspecialiserad behandling för dig med någon av följande diagnoser: neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, ADHD/ADD, autismspektrumstörning, depression, ångest, personlighetsproblematik, självskadebeteende, OCD, ätstörningar och PTSD. Vid brott, missbruk eller vård. Symtom på psykisk ohälsa som är lätta att missa Det finns mängder med olika psykiska funktionshinder, och de flesta hem är specialiserade inom några få områden. Vi har plats för barn och ungdomar i behov av särskilt stöd, i form av HVB hem, stödboenden, utsluss, LSS samt familjehem och öppenvård. Ungdomar med psykisk ohälsa möter större utmaningar än de flesta under utvecklingen från barn till unga vuxna. We would like to show you a description here but the site won’t allow us. För 30 år sedan startades Kricagården, som utvecklats till en värld av möjligheter för unga med psykisk ohälsa.