Men med en ny lagstiftning, lex Maja, kan vårdpersonal anmäla misstänkt vanvård av djur – utan att själva riskera något rättsligt efterspel. Om man googlar en snabb googling "anmäla vanvård av djur" så kommer man direkt till LS. Orsaken: Hemtjänsten vägrade släppa in Katthemmets personal. Från den 1 april gäller, förutom förbudet att överge tamdjur, att de djur som deltar i tävling ska omfattas av ett stärkt skydd. See more of VOOV - Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta on Facebook Det är viktigt att du polisanmäler brottet och kontaktar din bank så snart som möjligt. Kissekatten Maja svalt i en lägenhet i Södertälje och fick avlivas – detta sedan hennes matte hamnat på sjukhus. Region Uppsala kommer att ställa upp med resurser för att hjälpa den hårt belastade Region Stockholm under coronakrisen. djur politik Upsala Nya Tidning är Upplands ledande mediehus. Bedrägeri – utsatt 30 augusti 13:44 Har du blivit lurad att göra något, eller att inte göra någonting som gjort att du tagit ekonomisk skada har du blivit utsatt för bedrägeri.

Uppsala kommer bland annat att bidra med helikoptertransporter, samt intensivvårspersonal under transporterna.

Det skriver regionen i ett pressmeddelande. Webbsändning imorgon om detta viktiga ämne! Det har riksdagen bestämt. Samma dag börjar också en ny djurskyddsförordning gälla, som innehåller mer detaljerade bestämmelser. Nu skrev jag mitt inlägg mer för att uppmärksamma flera här på forumet om hur de behandlar djuren där så vi är fler som kan "hålla koll på dem".

Medlem i SHF 883 1023 Flyers90: 2015-11-16 14:19. Men från och med måndag får hälso- och sjukvårdspersonal samt socialtjänsten bryta sekretessen vid vanvård av djur – och helt enkelt anmäla det. Efter 30 år är det nu dags för en ny djurskyddslag.

Hon säger också att det inte går att veta under hur lång tid som materialet har samlats och att tiden är viktig för materialets relevans. Tips! Ifall de upptäcker lidande djur ska de anmäla det till oss, inte samla material på hög. Ny djurskyddslag. Djurskyddslagen ändras efter 30 år.